Rolluiken

Rolluiken zijn de bekendste vorm van zonwering, maar wie denkt dat rolluiken alleen op en neer gaan om te verduisteren heeft het mis. Een rolluik is het meest veelzijdige zonweringsproduct op de markt. Niet alleen heeft een rolluik veelzijdige eigenschappen als isolatie en beveiliging, het is ook nog eens in enorm veel varianten te produceren. Denk aan speciale isolerende kasten, inbouw, dakramen of schuine kozijnen. Kortom, het maakt niet uit welke situatie u heeft. Wij hebben een rolluik wat er toegepast kan worden.

 

Rolluiken zijn dus ideaal te gebruiken om te isoleren, donker te maken of voor afsluiting en beveiliging van uw woning. Naast deze functies is een rolluik ook een uitstekende zonwering. Niets helpt beter tegen de zon dan een rolluik. Roma produceert ronde, afgeschuinde en vierkante rolluikkasten in 209 Ralkleuren standaard. Door een perfecte ophanging van de as produceren de rolluiken tijdens het bedienen met motor, band of slingerstang 30% minder geluid. In veel gevallen zijn de kasten van de door Roma geproduceerde rolluiken wel drie maten kleiner dan die van een andere aanbieder.

 

Een van de voornaamste redenen dat mensen tegenwoordig rolluiken laten plaatsen is om de energiekosten naar beneden te brengen en tegelijk om iets goeds te doen voor het milieu. Door rolluiken op de juiste manier te plaatsen en gebruiken, kunt u uw woning een stuk energiezuiniger maken. Wanneer er een rolluik voor een kozijn geplaatst wordt, ontstaat er een warmtebrug tussen het glas en het rolluik. Hierdoor is het moeilijker voor de warmte binnen om te ontsnappen naar buiten en hoeft u dus minder te stoken wat beter is voor het milieu.

Rolluiken met slimme besturing

Wilt u nog een stap extra doen? Kies dan voor rolluiken met een Somfy io besturing die aangesloten kunnen worden op sensoren/slimme schakelaars. Denk hierbij aan een temperatuursensor, lichtsensor of bijvoorbeeld een tijdklok. Deze sensoren kunnen op verschillende manieren helpen uw huis nog zuiniger te maken. In de winter kan een lichtsensor bijvoorbeeld uw rolluik openen wanneer de zon schijnt om zo maximaal de warmte binnen te laten en wanneer er minder of geen licht is de rolluiken sluiten om zo alle warmte binnen te houden.

Lees meerLees minder

Informatie over de lamellen

Lamellen die bij Roma vervaardigd worden zijn leverbaar in vijf verschillende afmetingen: 34 mm, 37 mm, 44 mm, 52 mm en 55 mm. De 37 en 52 mm. lamel zijn verkrijgbaar met een standaard (oranje) verschuiming of met een super harde verschuiming (blauw). Deze blauwe verschuiming zorgt voor extra stabiliteit, bescherming tegen inbraak, vandalisme en hagelschade.

 

Het type schuim dat verwerkt wordt in de lamel heeft geen effect op de isolerende werking van het rolluik. Dit wordt echter wel vaak gedacht. Voor geluidsisolatie is het schuim wel van belang. De isolerende waarde van een rolluik tegen kou bestaat uit de stilstaande luchtlaag tussen raam en rolluik. De isolerende werking van een rolluik is namelijk afhankelijk van de stilstaande luchtkolom tussen rolluikpantser en het kozijn. Deze luchtkolom moet minimaal 70 mm. zijn voor een goede werking. Door deze ruimte te halveren neemt de isolerende werking sterk af. Door deze kolom te verdubbelen neemt de isolerende werking van het rolluik nauwelijks toe. Sterker nog, door een te grote kolom gaat de stilstaande lucht circuleren en neemt de werking af i.p.v toe.

Lees meerLees minder

Onderlijst

Alle Roma opbouwrolluiken zijn standaard voorzien van een Design-Onderlijst. Deze onderlijst geeft extra stabiliteit aan het pantser. De onderlijst sluit modieus de onderzijde van de kast af en zorgt voor terugdringen van het vervuilen van de onderste 30 cm van het rolluikpantser aan de binnenzijde

Lees meerLees minder
Interesse in ROMA Rolluiken?

Tags Rolluiken Zonwering

Uw ROMA dealer in de buurt

Uw locatie kon niet worden bepaald.
Vul in voor een optimale gebruikservaring van onze website waarbij wij u aan de dealer in de buurt koppelen.

In uw regio zijn meerdere dealers gedetecteerd. Wilt u gekoppeld worden aan of ?

Direct contact met een ROMA dealer

Uw locatie kon niet worden bepaald.
Vul in voor een optimale gebruikservaring van onze website waarbij wij u aan de dealer in de buurt koppelen.
In uw regio zijn meerdere dealers gedetecteerd. Wilt u gekoppeld worden aan of ?