FAQ

Frequently Asked Questions

 

Hieronder vind je de meest gestelde vragen.

Kan ik zonwering direct via Roma bestellen?

Je kunt onze producten alleen kopen bij onze zorgvuldig geselecteerde dealers. Onze zonweringen kunnen niet rechtstreeks bij ROMA worden gekocht. Gelukkig zitten er een hoop Roma dealers verspreid over de Benelux, er zit dus gegarandeerd een dealer bij jou in de buurt. Gebruik onze dealerzoeker om er een bij u in de buurt te vinden.

Lees meerLees minder

Is er een Roma dealer bij mij in de buurt?

Zeker! Wij hebben dealers verspreid over de hele Benelux, zoek via onze dealerzoeker waar de dichtstbijzijnde dealer is.

Lees meerLees minder

Hoe kun je geld besparen d.m.v. zonwering:

Rolluiken, screens en buitenjaloezieën isoleren tegen de kou. Langs de ramen in onze huizen verliezen wij heel veel warmte in de koude maanden van het jaar. Dit kunnen we eenvoudig voorkomen, door zonwering aan te schaffen. Zonwering houdt het koel in de zomer, waardoor bespaard wordt op koelkosten en de warmte wordt buiten gehouden. Tevens kunnen deze zonweringen gebruikt worden in de winter, om de kou buiten te houden. De meest eenvoudige test is. Houd je hand, in de winter, tegen het glas en neem waar hoe koud het glas is. Of het nu dubbel of trippel, HR++ enz. beglazing is. De warme lucht binnen, staat zijn warmte af aan het koude glas.

 

Lees meerLees minder

Hoe draagt zonwering van Roma bij aan de isolatie in de winter:

Het werkt als volgt: Door vooral nachts rolluiken, screens en buitenjaloezieën te sluiten, creëer je een stilstaande luchtlaag tussen glas en de zonwering. Deze stilstaande luchtlaag moet minimaal 70 mm zijn voor een goed resultaat. Hij mag ook al weer niet te groot zijn, daar je anders weer circulatie in de stilstaande luchtlaag krijgt, want dan verliezen we toch weer warmte. Zonwering zorgt er dus voor dat de kou minder naar binnendringt via de ramen waardoor de temperatuur binnenshuis aangenamer blijft. Hierdoor hoeft de verwarming minder snel en minder hoog aangezet te worden wat vooral nu met de hoge gasprijzen enorm voordelig is!

Lees meerLees minder

Hoe draagt zonwering van Roma bij aan warmtewering in de zomer:

Zonnewarmte wordt op een hele andere manier geweerd dan kou. Bij warmte van buitenaf is het zaak, om de zonnestralen van het glas af te houden. Een volledig gesloten rolluik doet dit perfect. Een buitenjaloezie doet dit ook heel goed. Bij een zipSCREEN is de kleurkeuze van het doek heel belangrijk. Zwart is perfect, omdat deze kleur licht absorbeert terwijl wit juist reflecteert. Het gereflecteerde licht komt op het glas en wordt omgezet in warmte binnen. Wat bij een zipSCREEN ook heel belangrijk is, is ‘Hinterlüftung’. Dit begrip betekent, dat de warmte die zich ophoopt tussen doek en glas, door ventilatie afgevoerd moet worden. Dit kan door de kast los te plaatsen van de gevel. De dealers bij jou in de buurt kunnen je hier meer over vertellen. Zo weet je zeker dat je de juiste keuze maakt!

Lees meerLees minder

Welke zonwering isoleert het best:

Dit verschilt of je de zonwering tegen warmte of tegen kou wil gebruiken. Bij warmte biedt een gesloten rolluik de beste oplossing, daarna buitenjaloezieën en daarna een screen. Bij kou biedt een rolluik de meeste isolatie, daarna de zipSCREEN en daarna buitenjaloezieën. Maar alledrie bieden genoeg isolatie om effect te hebben op de temperatuur binnenshuis. Wat dus resulteert in een koelere woning in de zomer en een warmere plek in de winter.

 

In de winter sluiten we de lamellen voor de stilstaande luchtlaag te bewerkstelligen. In de zomer kantelen we juist de lamellen zodanig, dat de zon niet op het glas komt en de warmte weg geventileerd kan worden. Plaatsen we het zipSCREEN voor isolatie, kan er niet geventileerd worden en is dus de warmtewerende functie van het zipSCREEN niet optimaal. Het is daarom belangrijk om goed na te denken waarom je graag zonwering wilt aanschaffen. Bespreek dit met een Roma dealer in de buurt zodat zij je kunnen helpen bij het maken van de keuze die het best aansluit bij jouw wensen.

Lees meerLees minder

Met wie kan ik contact opnemen als ik een probleem of klacht heb?

Als u ooit niet tevreden bent met een van onze producten, neem dan contact op met de Roma dealer waar u het product heeft gekocht. Zij helpen u graag verder en nemen indien nodig contact met ons op.

Lees meerLees minder

Waar kan ik een vervangend onderdeel voor een Roma product krijgen?

Neem hiervoor direct contact op met een van onze dealers. Zij kunnen je hiermee verder helpen. Vind hier welke dealer bij jou in de buurt zit.

Lees meerLees minder

Vind je het antwoord op je vraag hier niet? Neem dan vooral contact met ons op! Wij helpen je graag verder.

Uw ROMA dealer in de buurt

Uw locatie kon niet worden bepaald.
Vul in voor een optimale gebruikservaring van onze website waarbij wij u aan de dealer in de buurt koppelen.

In uw regio zijn meerdere dealers gedetecteerd. Wilt u gekoppeld worden aan of ?

Direct contact met een ROMA dealer

Uw locatie kon niet worden bepaald.
Vul in voor een optimale gebruikservaring van onze website waarbij wij u aan de dealer in de buurt koppelen.
In uw regio zijn meerdere dealers gedetecteerd. Wilt u gekoppeld worden aan of ?